info@buro-appel.nl +31 6 53 71 72 43

Ontruimingsberekeningen

“Dat is toch nergens voor nodig?”

MeetlintVeel bouwers en gebruikers zijn zich er niet van bewust dat de capaciteit van een vluchtroute wordt bepaald door de breedte van ruimten, deuren en trappen. Dit is bepaald in artikel 2.108 van het Bouwbesluit 2012. Wanneer een vluchtroute niet aan de eisen van dit artikel kan voldoen is er de mogelijkheid om via de Regeling Bouwbesluit 2012 een ontruimingsberekening te (laten) maken.

Deze ontruimingsberekening voegt het element tijd toe aan de situatie waardoor het  mogelijk wordt voor een vluchtroute die in eerste instantie niet voldoet, wel te voldoen.

Met name in complexere gebouwen met bijvoorbeeld een bijeenkomstfunctie en meerdere verdiepingen kan een dergelijke berekening niet alleen uitkomst bieden maar is deze vaak verplicht.

Wij voeren deze berekeningen uit met behulp van gespecialiseerde software die in staat is om meerdere scenario’s door te rekenen. Ontruimingsberekeningen zijn met name relevant voor hotels, winkelcentra en andere gebouwsoorten waar zich vaak veel mensen tegelijkertijd bevinden.

 

Neem contact met ons op om vrijblijvend uw mogelijkheden te verkennen of bekijk onze andere diensten.

Grote brandcompartimenten –  Ontruimingsberekeningen  – Bouwplantoetsing – Brandoverslagberekeningen – Ontruimingsplannen – Vuurlastberekeningen

 

 

Bewaren