info@buro-appel.nl +31 6 53 71 72 43

Brandoverslagberekeningen

Een berekening is vrijwel altijd goedkoper dan brandwerend glas.

GevelEen brandcompartiment moet een bepaalde weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag bezitten (WBDBO). Meestal is dit 30 of 60 minuten en dit geldt ook voor de ramen en deuren. Nu is het plaatsen van brandwerende wanden of panelen meestal niet zo’n punt maar brandwerende deuren en beglazingen zijn prijzig.

Voor binnenwanden is daar niet zo veel aan te doen maar weet u dat het vaak mogelijk is om in buitengevels de brandwerende deuren en ramen achterwege te laten zonder de brandveiligheid aan te tasten.

Hoe? Door een stralings- of brandoverslagberekening te maken. Met deze berekening kan de stralingswarmte bij brand berekend worden op een ander punt of gevel. Wanneer de stralingswarmte beneden een bepaalde grenswaarde blijft (15 kW/m2), dan kunnen de ramen en deuren zonder eigen brandwerendheid worden uitgevoerd. Daarmee bespaart u al gauw meer dan de kosten van de stralingsberekening.

 

Neem contact met ons op om vrijblijvend uw mogelijkheden te verkennen of bekijk onze andere diensten.

Grote brandcompartimenten –  Ontruimingsberekeningen  – Bouwplantoetsing – Brandoverslagberekeningen – Ontruimingsplannen – Vuurlastberekeningen

Bewaren